Mijn naam is Lute Pieter Beute,

Als jongste van het gezin met vijf kinderen, ben ik opgegroeid tussen de TV’s, wasmaschines, radio’s en koelkasten. Als kleine jongen ging ik al mee met monteurs en vanaf mijn 17e jaar was ik werkzaam in de onderneming van mijn ouders. En zoals het toen vaker ging, nam ik  samen met mijn oudere broer het bedrijf over.
Dit beroep heb ik tot mijn vijftigste met plezier en liefde uitgeoefend. Wel ontdekte ik, dat ik liever adviseerde dan handel pleegde. Mensen helpen, een mooi product uit te kiezen en van de nodige informatie voorzien, daar werd  ik blij van. Kennisoverdracht, hulp bieden, interactie met een ander mens, luisteren en vertalen van behoeftes, daar was ik goed in.

Toen ik besloot om een andere weg in te slaan, kwam per toeval het beroep van rijinstructeur op mijn pad. Het klikte meteen! Tijdens mijn opleiding tot instructeur  ontdekte ik dat de kennis en ervaring die ik had opgedaan in mijn oude beroep heel goed van pas kwam als instructeur. Mensen kennis,  service gericht denken, geduld leren hebben. Maar ook begripvol kunnen zijn.

Persoonlijk houd ik van een open sfeer in de lesauto. D.w.z. weliswaar ben ik (meestal) ouder dan en heb ik meer kennis van dan de meeste leerlingen maar  ik ben in geen geval een beter mens , sta niet op een voetstuk o.i.d. Als mens is mijn leerling net zo veel waard als ik dat ben. Dus mogen ze ook hun eigen mening hebben, zeggen wat ze voelen en denken. Mijn leerlingen voelen voor mij als mijn kinderen, …kostbaar en waardevol.

Vanuit dit standpunt mag en ben ik in de mogelijkheid om ook leerlingen met bijvoorbeeld  faalangst goed te begeleiden.

Rijinstructeur, een prachtig beroep!